Siden terrorangrebene på World Trade Center og Pentagon den 11. september 2001 og med USAs efterfølgende bombninger har Afghanistan været centrum for hele verdens bevågenhed.
Historierne om Taliban og Osama bin Laden om borgerkrig. kvindeundertrykkelse og mennesker på flugt har skabt et billede af landet som et middelalderligt samfund regeret af nådesløse krigsherrer. Men Afghanistan rummer meget andet.

 

ET ANDET AFGHANISTAN

Placeret centralt på Silkevejen har Afghanistan altid været mødested for vidt forskellige traditioner og kulturer, der i dag kan spores i landets mange forskellige etniske grupperinger. Op gennem det 20. århundrede har Afghanistan været præget af mødet mellem traditionelle livsmønstre på landet og en rivende modernisering i byerne. Hele vejen igennem disse forandringer har befolkningen skullet tilpasse sig nye mønstre - hvad enten de har indbefattet forandringer i religion, moral, økonomi eller frihed. Når kanonerne buldrer, er det ofte disse nuancer der bliver glemt.

 

AFGHANSKE SAMLINGER PÅ MOESGÅRD

Moesgård Museum ligger inde med mere end 3000 etnografiske museumsgenstande indsamlet af danske forskere på ekspeditioner og feltarbejde i Afghanistan over en 50-årig periode fra 1948 til 1998. Påvirket af de dramatiske begivenheder i efteråret 2001 har vi valgt ud i disse genstande for at lave en udstilling. der giver et bredere og mere nuanceret billede af. hvad Afghanistan er og har været - bag overskrifterne.